1 Yıl Parça Garantili Servis İmkanı İstanbul Klima Servisi Klima tamir servisi, klima bakımı, onarımı, arızaları, şikayetleri, montajı . 7/24 SERVİS İstanbul Geneli Teknik Servis Klima Bakım ve Tamir Uzman Kadro Profesyonel Ekip

İletişim Bilgileri

Klimalar Hakkında

Klimalar İçin Pratik Bilgiler

Klima
Evim için en uygun boyutlardaki klimayı nasıl seçebilirim?
İhtiyacınızı karşılayabilecek boyutta ve özellikteki klimayı bulabilmeniz için klima kullanacağınız alanın büyüklüğünden yaşadığınız coğrafi bölgeye kadar pek çok kriter değerlendirmelisiniz. Birçok firma , klima almak isteyen müşterilerine ücretsiz keşif hizmeti sunar. Yetkili servislerimizden randevu alarak eviniz için en doğru klima boyutlarını öğrenebilirsiniz.

Klimaların kısa aralıklarla çalıştırılıp kapatılması mı, yoksa bir kez çalıştırılıp uzun süre açık tutulması mı daha az elektrik tüketir?
Elektronik cihazlar açılırken çok fazla enerji tüketir. Bu sebeple klimanızı kısa aralıklarla çalıştırmak yerine ihtiyaç duyduğunuz süre boyunca kesintisiz çalışır halde tutmanız, performans ve enerji verimliliği açısından daha faydalıdır.

Klimamın uzaktan kumandasını kaybettim. Kullanmaya devam etmemin bir yolu var mı?
Klimanızın iç ünitesinde yer alan ONN/OFF tuşunu kullanarak cihazınızı kumandasız bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Fakat bu çalıştırma alternatifinde sıcaklık ayarı yapılamamaktadır. Klimayı en son soğutma modunda çalıştırdıysanız cihaz otomatik olarak 22°C; klimayı en son ısıtma modunda çalıştırdıysanız cihaz otomatik olarak 24°C’ye ayarlanır.

Klima kullanırken nelere dikkat etmeliyim?
Klimanızın uzun ömürlü olması ve performansını koruması için temizliğine dikkat etmelisiniz. Klimanızın bakımını her yıl yaptırarak ve klima temizliğini düzenli olarak yaparak cihazınızın performansını ve sunduğu hava kalitesini korumasını sağlayabilirsiniz.

Klimam odayı eskisi kadar iyi soğutmuyor/ısıtmıyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Klimanızdaki performans kaybının nedeni, filtrelerin tıkanması ve eşanjörün kirlenmesi olabilir. Eşanjör temizliği için size en yakın yetkili servise başvurabilirsiniz.
Sıcak yaz aylarında odanın havasını soğutmak, kış günlerinde ise odayı ısıtmak zaman alabilir. Ayrıca fırın gibi ısı üreten cihazlarla bir arada kullanılması da klimanızın soğutma gücünü olumsuz etkileyebilir. Klimanızdan daha iyi verim alabilmek için odadaki pencere ve kapıların kapalı olduğundan emin olmalı, ardından klimanızın hangi modda çalıştığını kontrol etmelisiniz. Örneğin klimanız fan modunda çalışıyorsa odadaki hava sirkülasyona alınır, yani bu modda hava soğutulmaz veya ısıtılmaz. Eğer klima sayesinde alanı hızlı bir şekilde soğutmak istiyorsanız ve cihazınızda “Hızlı Soğutma” modu varsa bu özellikten, alanı ısıtmak istiyorsanız da “Hızlı Isıtma” fonksiyonundan yararlanabilirsiniz.

Klimamın üfleyiş gücü azaldı. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Kirli eşanjör ve filtreler, klimanızda performans düşüşüne neden olabilir. Bu nedenle filtre temizliğini ve klima bakımını düzenli olarak yaptırmaya özen göstermelisiniz.
Klima bakımını her yıl, yetkili servislerden yardım alarak yaptırabilirsiniz. Klima hava filtresi temizliğini ise bir elektrikli süpürge yardımıyla yapabileceğiniz gibi filtreyi çıkardıktan sonra suyla yıkayarak da yapabilirsiniz.

Klimadan kötü koku geliyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Odadaki sigara dumanı ve benzeri kötü kokular iç üniteye çekildiğinde ve geri üflenip havaya geri verildiğinde kötü kokuya sebep olabilir. Kısa süre içinde koku yok olmazsa klimanızın filtrelerini temizleyerek sorunu çözebilirsiniz.

Klimamın ev içi ünitesi su damlatıyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Montaj doğru yapıldıysa klimadan çıkan atık su iç ünitede tutulmaz, tahliye hortumuyla dışarı atılır.
Doğru kuruluma rağmen iç üniteden su damlıyorsa yetkili servise başvurmalısınız.

Klimamın kurulumu tamamlandı. İlk kullanımdan önce yapmam gereken özel bir şey var mı?
Kurulumu yapan yetkili servis, klimanızı çalıştıracaktır. Herhangi bir sorunla karşılaşılmadıysa sonraki kullanımlarda klimanızı herhangi bir işlem yapmadan çalıştırabilirsiniz.

Klima çalışırken sis oluşturuyor. Sorun ne olabilir ve ne yapabilirim?
Klimadan gelen serinlik ile odadaki sıcaklık bir araya geldiğinde sis oluşabilir, bu normaldir. Oda ısısı düştüğünde sis de ortadan kalkacaktır.

Klima hava filtresini ne sıklıkta temizlemeliyim?
Filtre temizliği, klimanızın modeline göre farklılık gösterebilir. Klimanızın modeli ne olursa olsun, filtre temizliğine başlamadan önce ilk olarak klimanızı kapatmalısınız. Cihazınızda “Yıkanabilir Toz Filtresi” varsa ürünün kapağını açmalı ve filtreyi çıkarmalısınız. Eğer ürününüzde “Kolay Çıkarılabilir Filtre” varsa klimanın üstünde bulunan filtreyi hafifçe kendinize doğru çekerek çıkarmalısınız. Filtrelerde biriken tozları da elektrikli süpürgeyle ya da suyla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Filtreleri kurumaları için doğrudan güneş ışığı altında bırakmamaya özen göstermeli ve tamamen kuruduklarına emin olduktan sonra yerlerine takmalısınız.

Klima hava filtresi nasıl temizlenir?
Klimanın filtresini düzenli olarak temizleyerek cihazınızın sunduğu hava kalitesinin yüksek olmasını sağlayabilir ve bu sayede sağlığınızı koruyabilirsiniz. Klima filtre temizliği aynı zamanda, cihaza hava giriş-çıkışının kolaylıkla yapılmasına yardımcı olur ve ürününüzün fazla enerji tüketmesini engeller. Klimanızın performansını koruması için klimanızın hava filtresini 2 haftada bir temizlemelisiniz.

Klima nasıl temizlenir? Klima temizliği nasıl yapılır?
Klimanız kapalı haldeyken iç ünitesini kuru ve yumuşak bir bezle silerek temizleyebilirsiniz. Fan yüzeylerinin temiz ve kuru kalması, klima verimliliğinin uzun yıllar korunmasına yardımcı olur. Klima filtresinin 2 haftada bir temizlenmesi de klima temizliğinin önemli bir parçasıdır. Bunlara ek olarak klimanızın bakımını her yıl düzenli olarak yetkili servise yaptırarak ileriki zamanlarda büyüyebilecek küçük sorunların önüne geçebilirsiniz.

Sayfamızı Paylşaın